31/12/10 - Dag 9 - Gott nytt år

Nyårsafton spenderades nere vid hamnen. Vi var där vid åtta tiden, ville vara i god tid så vi kunde gå runt lite och kolla på marknaden.  När vi var trötta i benen så gick vi och satte oss på stranden. Det var mycket folk där och många höll på med att skicka upp "ljustält" i luften. Det verkade vara lite lurigt att få upp dem i luften, vissa hamnade i träden och jag höll vid ett antal tillfällen få håret uppeldad, tur så är jag så snabb så jag han springa iväg, hehe. Hela himlen var full av små prickar, de var ljusen de skickat upp. Det var säkert flera hundra ljus som lös upp himlen.
 
Det smällde även raketer (innan tolvslaget) mitt på stranden där vi satt. Jag höll på att få hjärtstillestånd av alla smällar, vilket ljud som kommer från dem! Det blev inte bättre när det var en raket som inte flög uppåt, utan smällde mitt på stranden, och vi fick springa där i från. Vi satte oss en bit bort, jag ville vara där eftersom då kunde man se så fint det var med alla raketer över vattnet och så.
Vi satt kvar och hjärtat stannade inte. Vid tolvslaget så var det en väldigt vacker raket show. Har aldrig sett så mycket raketer på en och samma gång. Det var verkligen jätte vackert!
 
Runt halv ett skulle vi hem, och det skulle tydligen alla andra också. Det blev kaos och folk puttades och trängdes. Det blev stopp och jag höll på att bli mos. Vi hittade en plats där vi kunde stå, upptryckta mot en vägg. Vi ville vänta och se om det blev bättre, för ihjältrampade ville vi inte bli. Vissa ville in mot hamnen och andra ville därifrån... En timma senare tog vi oss därifrån och började leta efter en taxi tillbaka till hotellet. Det kom ingen taxi på nästan en timma. Eller det kom massor med taxibilar, men alla var privat så då får man inte åka med. Vanligtvis så går det hela tiden taxi till stället där vi bor, men inte idag.
Vi kom hem till slut, det kom en vanlig taxibil (som vi har i Sverige) som körde oss till hotelldörren!

Filmade mest idag, så det blev inte mycket bilder... Men det fick bli en bild på en avmålad mig, på ljusen och en bild från hotellet =)

Gott nytt år på er alla!

30/12/10 - Dag 8 - Tigrar,mina favoriter

Bilderna får tala för sig själva. Bra dag med massor av fina djur, kan det bli bättre? =)

29/12/10 - Dag 7 - Flytande marknad

 
I dag har vi varit på en "flytande marknad". Det var inte som en vanlig marknad, utan de som sålde satt i båtar som de flöt runt med. Det var mest mat av alla de sorter i båtarna, men det fanns även mycket mer som erbjöds fast på "land" (man gick som på en brygga, allt var ute på vattnet). Jag hittade ett jättefint armband, ett lila (förvånade?, nej hihi). Pappa köpte sig en bit krokodil som han gick runt och smaskade på, smakade en bit, kan inte riktigt beskriva smaken, det smakar kött.
Mycket fina konstverk av olika slag fanns, dessa blommor som är på de två sista bilderna är tvålar. Mycket fint hantverk må jag säga!
 
 
Efter vi varit på marknaden så gick vi till poolen. Där satt vi en stund, sedan åkte pappa och hämtade motorcykeln som han lämnade in på service, och sina nya glasögon. Då passade jag på att springa lite på gymmet under tiden.
 
 
På kvällen så har vi nu varit på en dansshow. Det var lite dragshow och lite imitation. Vi gick även och tittade runt lite på en marknad. Nu är det nästan marknader överallt varje dag. Det är för att det är nyår, då har de extra mycket. Det gör inte mig någonting! Jag köpte en till klänning, den vita som jag köpte på julafton har jag nu i mörklila. Hittade även två kameraringar =)

28/12/10 - Dag 6 - Vad är det för dag?

 
I dag sov jag ganska länge. Var väldigt trött. Så idag har vi inte gjort så mycket. Efter jag stigit upp så åkte vi och åt lite mat. Jag tänkte att jag skulle prova något nytt, det var mindre lyckat. Jag fick äta ris, det andra lämnade jag åt sidan.
 
 
På eftermiddagen åkte vi till en utsiktsplats, väldigt vackert. Jag fotograferade lite sedan så åkte vi och kollade på en jättestor buddha staty. Där stannade vi inte så länge. Vi åkte till en stor marknad som är varje tisdag. Vi var väldigt osäkra på vad det var för dag idag. Vi hade ingen aning... Men när pappa tog fram mobilen och det stod tisdag så kunde vi åka till marknaden. Där köpte jag två små väskor, en blommigt linne och några örhängen.
 
 
Nu så sitter jag hemma på hotellrummet. Har nyss ätit lite ris och revbenspjäll. Det har även åkt ner lite minimunkar och frukt. Nu ska jag äta lite chips, har hittat en favvis. Corners heter de i Sverige och ser ut som strutar. Här finns de med ostsmak och är helt otroligt goda. Jag funderar faktiskt på att fylla min resväska med ett antal påsar...

27/12/10 - Dag 5 - Ön Koh Lan

 
Idag gjorde vi en liten utflykt till en ö som heter Koh Lan. Den ligger ungefär 7 kilometer ut från Pattayas hamn. Det var enväldigt fin ö. När man klev av båten så kom vi först till en strand, men därifrån tog vi en moppetaxi och förflyttade oss till en annan. Då fick man åka upp för bergen, det gick som en berodalbana, sakta körde de inte heller. Där var vi i några timmar innan vi åkte hem igen. Fint väder och fin ö!

26/12/10 - Dag 4 - Branden

 
Idag på morgonen låg vi vid poolen en stund. Det var varmt och härligt! När vi gick därifrån så tyckte jag att jag blev väldigt sotig på armarna. Jag sa det till pappa och han sa att det var vanlig smuts som är i luften. En stund senare inne på hotellrummet så kollade jag ut för att jag tyckte det luktade bränt. Det flög massor med aska i världens fart. Jag ville knappt gå ut på balkongen för den var alldeles svart av sot. Jag hämtade mina skor och gick ut. Massor med rök såg jag, jag var tvungen att kolla så det inte var vårt hotell som brann. Jag sprang iväg och kollade från en "utsiktsplats" på den sidan av hotellet röken kom ifrån. Då såg jag att det var gräset som brann nedanför. Thailändarna eldar lite hur som helst och jag tror denna brand var anlagd, fast den fick lite överstyr.
 
 
Eftersom det brann så mycket så tyckte vi det var säkrast att åka iväg en stund. Då åkte vi till ett undervattenakvarium och kolla på hajar och massor med andra fiskar. Det gick ganska snabbt att gå igenom akvariumet så efter det åkte vi till en plats där det kommer att vara nyårsfirande. De hade gjort det jättefint, som ni kan se på den andra bilden. Där kommer vi troligtvis spendera våran nyårsafton!
 
 

25/12/10 - Dag 3 - Stranden

 
Jag har haft problem med Internet, jag har inte kunnat ladda upp bilder här på bloggen. Men nu gör jag ett nytt försök och hoppas på att det fungerar!
Idag var vi på stranden för första gången. Vi var där ganska tidigt så vi var nästan helt själva. Vi var där i några timmar, solen skiner och det är lätt att bränna sig om man är där för länge.
 
På kvällen åkte vi till en marknad. Jag hade fått i uppdrag av Hanna att köpa några klockor till henne. Det gjorde jag också. Hittade även några till mig själv, en svart långklänning och en väska.

24/12/10 - Dag 2 - Julafton

 
Först och främst vill jag hälsa alla som läser detta en god jul! 
Idag är det som sagt julafton, och denna jul kommer inte bli som någon annan, jag har aldrig tidigare firat jul utanför Sverige. Så för att göra dagen lite speciell så har jag och pappa åkt på en elefantridning. Klockan nio hämtade en minibuss upp oss vid hotellet, för att ta oss till elefantvillage, där dagens tur skulle börja. Vi startade med elefantridning i en timma, vi fick under tiden uppleva ganska många olika miljöer som var otroligt fina. Vi red igenom bland annat en liten by där det faktiskt bodde människor, barnen sprang och lekte och tjoade, det var roligt att se.

När vi varit uppe på elefanten i en timma så var det dags att gå en tur genom djungeln. Jag var lite rädd att jag skulle se någon hems spindel, och det gjorde jag faktiskt. En illgrön liten jäkel. Det gick ändå bra, jag svimmade inte så det känns skönt. När vi var en bit inne i djungeln kommer det en apa flygandes från träden. Apan var väldigt tam och de hade döpt den till Tony.
 
När vi gått en stund i djungeln så kom vi fram till en plats där de tillverkar thaisilke. Vi fick se hur hela verksamheten gick till, från att de är larv till tyg. Apan Tony hade vart med förr, det märkte man, han tyckte nämligen om att äta dessa larver, något som inte var så poppulärt från tilverkarnas sida...
 
Sedan fick vi åka på en stor flotte som tog oss till andra sidan sjön. Även där var Tony i farten, vi fick mata fiskarna i sjön med fiskmat och även den gillade Tony att stoppa i sig. När vi var framme på andra sidan så fick vi åka Oxe. Det känndes ganska vingligt att sitta på ett släp gjort i trä, känndes som hela bygget skulle falla ihop när oxarna fick upp farten.
 
När vi kom hem så la sig pappa och jag vid poolen. Jag får inte bada innan brännskadan har läkt, det kan lätt bli infekterat och det vill jag inte. 
 
Dagen avslutades med mycket god mat och fyrverkerier!

23/12/10 - Dag 1 - Brännskadad

Canon EOS 550d + Canon EF-S 18-55MM 1:3.5-5.6 IS

Pappa mötte upp mig vid slutstationen i Pattaya. Det var en liten bit till hotellet, så vi fick ta en taxi till hotellet. Det var skönt att äntligen vara framme. Jag var rätt så hungrig, det blev inte mycket mat under resan. Pappa hade köpt sushi till mig, så jag fick lite i magen. Men det tog en stund innan jag kunde få i mig lite mat, all el var avstängd på grund av någon reparation, så hissem fungerade inte. Det var trapporna som gällde, 10 våningar upp... Framme på hotellrummet, satte jag mig på balkongen, åt, kollade på utsikten, och njöt av värmen!

Men inte ska man sitta och häcka på hotellet när man har åkt så långt, så pappa och jag åkte runt ganska mycket under dagen, med motorcykeln han har lånat. Jag har varit här tidigare, men det var flera år sedan så jag minns inte så mycket.
Sen hände det som jag inte ville skulle hända. Jag brände mig på benet, på motorcykelns avgasarör... Till en början så gjorde det inte så ont och såg inte så farligt ut, men efter en stund så började det kännas riktigt reält, och det såg ut som om huden smälte. Vi fick åka till en clinik som fick göra rent skadan och plåstra om lite. I morgon får vi åka till en doktor och få det bedömt och få försäkringspapprena påskrivna.

Min resa till Thailand

Canon EOS 550d + Canon EF-S 18-55MM 1:3.5-5.6 IS

Nattbussen till Arlanda går snart, om en stund kör Marcus in mig till Örebro. I morgon 08:25 går mitt flyg till Ukrainas huvudstad, Kiev. Därifrån fortsätter jag min resa till Thailand, där pappa väntar på mig.
Torsdag natt, svensk tid, kommer jag vara framme i Thailand. Då är det tidig morgon i Thailand. För att klara av jetlagen så hoppas jag att jag kan sova några timmar under resan.


Uppdatering...

Jag har nog aldrig frusit så mycket i hela mitt liv. Att vara ute, i så många minusgrader, iklädd i sommarkläder tog nästan kål på mig, trots att jag bara var ute i någon enstaka minut. Jag klev fruset på en ganska tom buss, satte mig skönt i stolen, somnade, och vaknade framme på Arlanda. Väl framme så bad busschaffören om ursäckt för att det hade varit så kallt i bussen, eftersom det var -26 grader ute så var det svårt för bussen att bli varm. Jag klev av bussen för att ta mig in till terminal 5, åter igen var jag tvungen att gå ut, nu känndes det ännu kallare...

Jag hade lite tid att spendera på Arlanda, eftersom jag var där i så god tid. Efter en timma kunde jag gå till inchekningen, det var lite problematiskt med självinchekning, så efter mycket om och men fick jag göra det den traditionella vägen.
Jag passade på att äta lite, flygplansmaten brukar inte vara så specielt lockande...

Flygresan till Kiev gick bra. Det var lite problem med platserna, mannen brevid mig blev inte nöjd och tänkte lägga skulden på mig, men han kunde gott sitta där när han var så otrevlig. Väl framme så var det lite av en katastrof. Det var dålig hänvisning och jag hade ärligt ingen aning om vart jag skulle ta vägen. Det gäller att vara smart, så jag fäste blicken på en svensk barnfamilj som jag hörde skulle till Thailand, för att kunna se vart de tog vägen. Tiden gick och jag blev allt tröttare, jag fick stå och trängas med alla andra människor i jag vet inte hur lång tid. Det fanns inte en klocka, och jag visste inte heller om det var någon tidsskillnad. När jag väl kom fram till säkerhetskontrollen så var det knappt någon kontroll, det satt en människa som skulle skanna flera hundra människors handbagage. Det värsta var att han knappt brydde sig, det var lite skary, jag hade kunnat tagit med mig vad som helst in på flyget känndes det som.

Tillslut kom jag fram till gaten, 13:10 var insläppet och jag kom precis i tid. Jag satte mig vid gaten och väntade. Jag väntade och väntade, och klockan tickade. När flyget skulle ha gått för sisådär 15 minuter sedan så började jag fundera på om detta verkligen stämmde. De sa ingenting om att det var försenat, och helt plötsligt så bärjar de ta ombord andra människor som skulle med något annat flyg, vid min gate. En stund senare så såg jag på en tvskärm att det var påstigning till Bangkok vid en annan gate, fotrfarande hade jag inte fått någon information om detta. Tur så såg jag det på skärmen, det är väl så systemet fungerar där, man får ta reda på allt själv, så de slipper informera...

Jag fick en plats vid fönstret. Jag sov nästan hela resan, något som jag kanske inte borde ha gjort. När man kommer till Thailand så måste man skriva på ett visum papper, som jag inte fick på planet, då jag sov. Jag fick virra runt på Bangkoks flygplats i stället för att leta rätt på ett sådant papper, tillslut så fick jag tag på ett.
Sedan var det dags att leta reda på stället där jag kunde boka buss till Pattaya. När jag hittat det, så fick jag vänta en stund, eftersom det var så tidigt på morgonen så hade det inte öppnat än. Jag hade sälskap under tiden, det var en indisk man runt 40års åldern. Han var trevlig, nästan för trevlig då jag knappt fick hålla i mitt eget bagage. Jag träffade även en Iransk man, fast denna gång på bussen, som jag fick dras med hela vägen till Pattaya. Han bakade bröllopstårtor och ville mer än gärna baka min tårta när jag gifter mig, så jag fick hans nummer...

Följ mig i Thailandbloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin
Mitt namn är My Isoniemi, jag är 20 år och är just nu bosatt i Norrköping. Jag kommer ursprungligen från Kumla/Örebro där jag är född och uppvuxen. Idag studerar jag andra året på Kultur, samhälle och mediegestaltning vid Linköpings Universitet, inom ett par år får vi se vart medievärlden tar mig.

Besöksräknare fr. 27-04-11
Idag: Denna vecka:
Denna månad:
Totalt:2010
Januari Februari Mars April Maj Juni
Juli Augusti September Oktober
November December

2011
Januari Februari Mars April Maj Juni
Juli Augusti September Oktober
November December

2012
Januari Februari Mars April Maj Juni
Juli Augusti September Oktober
November December

2013
Januari Februari Mars April Maj Juni
Juli Augusti September Oktober
November December