Thailand - dag 19

 
Idag mår jag mycket bättre vilket känns väldigt skönt. Vi åkte på förmiddagen till stranden och spenderade några timmar där. Sedan skulle pappa åka iväg och göra några ärenden och då passade jag på att gå till poolen och läsa lite ur en bok jag läser. När han var tillbaka åkte vi in till city för att äta lite och kolla runt lite där.
På kvällen gick vi och tittade på en dragshow. Mycket kul att se och det är lite fascinerande att tjejerna numera är tjejer och inte män. 

Thailand - dag 17

 
God jul mina vänner!
Ja idag är det som sagt julafton och den har varit väldigt lugn för min del. Jag är sjuk och har inte orkat gjort speciellt mycket. Vi har solat och badat vid poolen idag, njutit av den fina miljön vi bor i och druckit kokosnöt. Jag tog med mig kameran och gick en sväng runt hotellet, tänkte att jag skulle ta lite kort. Jag möter några trädgårdsnissar som tar hand om alla växter, de kastar med kokosnötter som ska slängas. Jag tänkte inte så mycket på det men när jag tittar rakt över mig ser jag en kille som sitter högst uppe i palmen och kastar ner lösa kokosnötter. Palmen var den högsta av alla och han verkade inte ha några problem med att ta sig upp och ner från den, barfota. Jag blev ganska chockad att han satt högs upp så jag stod princip och gapade. Passade på att ta lite kort på honom och det tyckte han nog var kul. När han kom ner så visade han mig nötterna och jag frågade om man kunde äta dem, lite på skoj eftersom jag vet att man kan göra det. Då hämtade han en stor kniv och öppnade den åt mig så jag fick smaka. Inte världens godaste dryck men det funka. 
 
På kvällen gick åt vi på hotellets resturang , åt soppa då man inte behöver göra någon större ansträngning att äta då. Hade ingen matlust direkt men får hoppas på att den kommer tillbaka. 
 

Thailand - dag 16

 
 
 
Vart tog vägen vägen?
Idag tänkte jag och pappa att vi skulle åka en tur runt ön. Vi hyrde varsin motorcykel som vi åkte runt på. Jag hade sett lite bilder på instagram på en strand som skulle ligge längst ner på ön, så vi tänkte att vi åker dit. En bit på vägen så tog vägen slut, eller ja, den hade försvunnit. Men de hade byggt någon slags provisorisk bro över som vi kunde ta oss över på. Det känndes lite riskabelt då det bara var plank utlagt, men vi kom över. 
När vi åkt ett stycke till så blev vägen så dålig så vi inte kunde åka med våra motrocyklar längre. Så vi parkerade dem vid sidan av vägen om man nu kan vägen en väg... Vi promenerade en bit tills vi gav upp. Vi gick över ett berg som lutade något enorm tills det blev för jobbigt i värmen så vi gick tillbaka till våra motorcyklar. 
 
Det var fint att se all natur när vi åkte över ön, trots att jag inte kom fram till min strand så var kul att bara åka runt och titta sig omkring. När vi började närma oss vårt hotell så stannade vi vid ett apotek och köpte oss lite mediciner. Både pappa och jag har blivit sjuka... Får hoppas på att medicinerna hjälper fort, det är inte kul att vara sjuk i denna värme.
 

Thailand - dag 15

 
 
Idag har vi varit på utflyckt. Vid nio tiden åkte vi ut med en speedboat för att se några av alla öar som finns här omkring. Vi stannade till vid många platser där vi kunde snorkla, lägga oss på stranden eller göra vad vi ville. Jag snorklade mycket och vid sista stoppet så hoppade kapten i och "guidade" mig runt en hel ö under vattnet. Det var häftigt att se, han dök flera gånger ner till botten och hämtade upp saker som en sjöstjärna och en sjögruka. Försökta ta lite bilder under vattnet, det blev mest att jag gled omkring och tog kort utan att veta om det ens blev några kort tagna. Jag såg ingenting för mitt syklop immade igen, man skulle tydligen spottat i det innan man tog på sig det för att förhindra att det immar. Några bilder blev det och jag har även klippt ihop en liten film som finns att se på. 

Thailand - dag 14

 
Idag har vi spenderat all vår tid vid poolen. Det är så vackert här och hotellet är det bästa jag någonsin har varit på. Poolen är stor och från den ser man havet som bara liger 20 meter därifrån. Allt är perfekt och vi njuter och har det bra!

Thailand - dag 13

 
Idag hämtade vår tuktuk chafför oss kl 07.00 för att köra oss till bussen mot Thailand. Hela resan tog ca sju timmar och allt gick bra. Det är ganska häftigt att ta sig över gränsen och innan vi fick göra det så var det någon kille som ville ta kort på mig när jag står precis mellan Kambodja och Thailand.
När vi blivit godkända i Kambodja att ta oss över gränsen så gick vi till Thailand, där vi sedan fick genomgå kontroll igen. Sedan åkte vi minibuss till färjan som tog oss till Koh Chang. Flera gånger blev vi stannade av poliser som tittade in i vår buss, kanske letade dem efter någon liten skurk de ville få tag på ;)
 
På färjan fick vi se solnedången. Hela himlen blev alldeles rosa och jag passade på att ta lite kort (läs: väldigt många kort). När vi kom i land så blev vi körda till vårt hotell som vi har här. Det är verkligen jättefint, här kommer vi trivas bra!

Kambodja - dag 12

I går kväll så gick vi ut och tittade omkring i området vi bor i. Vi tänkte om vi kunde hitta någonstans där det fanns lite shoppingmöjligheter. Vi fann ett varuhus, som det i princip inte fanns någonting i, allt var igenbommat. Men vi hittade en mataffär och ett ställe där vi kunde äta på. Så idag ville vi se oss runt igen om det fanns någon annan stans där det fanns lite affärer och vi hittade ett stort varuhus med massor av affärer. Dock köpte vi inget men jag tycker det är kul att gå runt och titta. 

På eftermiddagen gick vi och la oss vid poolen. Äntligen så fick vi lägga oss ner och sola och bada lite, så detta var mycket uppskattat från oss båda. Det har alltså varit en lugn och skön sista dag här i Kambodja!

Kambodja - dag 11

 
S-21 Toul Sleng

 
 
 
Killing Fields
 
Idag hämtade vår tuktuk chafför oss utanför vårt hotell 9.00, vi hade då inte en aing om vad vi skulle få se under dagen. Vårt första stopp blev S-21 Toul Sleng... Det var ett fängelse som fanns under Pol.Pots regi. Det var hemskt att se, mycket var bevarat eftersom det inte är så många år sedan detta fängelse upptäcktes (januari 1979). Alla avrättnings verktyg fanns kvar, lika så många många kranier. Det var endast 14 fångar som överlevde denna tortyr, två av dem fick vi träffa idag. 
 
Vårt nästa stopp blev att besöka Killing Fields. Hit fördes trehundramiljoner människor för att avrättas, barn och vuxna. Vi fick gå runt på området och samtidigt lyssna på en ljudberättelse som vi fick höra via en slags spelare med hörlurar. Vi fick bland annat höra alla hemska historier om hur de dödade spädbarnen inför sina mödrar och om alla de vallgravar som finns på området.  Även här fanns mycket bevarat, skellett och kläder dyker fortfarande upp efter regnperioden...
 

Kambodja - dag 10

 
Vid 12-tiden idag började vår resa mot Kambodja, det blev en lång bussresa på ca 7 timmar. Det gick bra att sitta i bussen under så lång tid, dock att inte airconditionen fungerade som den skulle...Efter ett par timmar fick vi kliva av i Vietnamn för att gå igenom imigrationen och sedan åkte vi över ett område (som jag tror inte tillhör någon av dem) för att sedan gå av igen för att få komma över gränsen. De hade fått våra pass och de ropade upp en efter en att man fick gå framt ill någon man som tog fingeravtryck. De ropade inte upp "My" utan de ropade "Elin" som är mitt andranamn. Tror inte att de förstod att jag hette My, eller så kunde de bara inte säga det. Jag vet inte, men in i landet kom jag för det!
 
När vi kom fram till hotellet frågade vi om vi hade fått twin bed. Tyvärr så hade de inte ett sådant rum till oss, utan ett annat. När vi kommer in så ser vi en enoooorm säng. Den var över 3,20 meter bred och 2.20 meter djup, en riktig monstersäng, kan ju inte klaga på denna säng direkt!

Vietnam - dag 9

 
Idag har vi varit på utflykt på Mekongdeltat floden som finns här i Vietnam. Det har varit en spännande dag och vi har fått sett en hel del av naturen som finns här, inte bara alla åtta miljoner motorcyklar som finns i Ho Chi minh staden. Det är faktiskt åtta miljoner, det sa vår guide till oss idag. Det är även nio miljoner invånare som bor i staden, alltså nästan hela Sverige i en stad, inte konstigt att jag tyckte det var mycket folk... 
 
Vi började dagen med att åka buss i två timmar till att koma fram till platsen där vi skulle kliva på båten. Det var en lite större båt (båten brevid krokodilen) som vi åkte på till alla öar vi besökte. Vid varje stopp fick vi se och äta olika saker, bland annat kokosgodis och frukt. På första stället vi gick i land på sa jag till pappa "hoppas det inte finns några äckliga kryp här". Jag tittade mig runt just där och konstaterade att det såg ut att vara lugnt. När vi gått in en bit på ön så sitter den där, en STOR spindel i sitt nät. Spindeln var större än en tennisboll med benen och ja nu tar jag inte i, jag menar det verkligen, den var stor! Jag tog faktiskt ett kort på den, men vill inte lägga upp den eftersom jag tror det är bäst att låta bli. Jag trodde själv att jag skulle svimma där ett tag, men det gick bra. Det kändes overkligt, har alltid varit rädd för spindlar men när den väl var där så gick det bra... Fast jag avskyr dem fortfaramde!
I slutet av dagen så fick vå åka en lite mindre båt. Har alltid tyckt att dett sett så häftigt ut när jag har sett det på bilder, så det var spännande att få uppleva. Det var en bra dag här i Vietnam, i morgon åker vi till Cambodia. 
 
 

Vietnam - dag 8

 
Glömde skriva igår att det är Ho Chi Minh vi befinner oss i. Idag har vi gått runt i centrum och vi började turen med att gå förbi en marknad. Jag tog fram kameran och fotograferade lite försiktigt, vill inte gå fram till människor och köra upp kameran under näsan på dem, inte för att man gör så när man tar kort men det känns bättre att göra det lite i smyg. När jag tog lite kort på ett ställe, så började människorna runt om kring mig veva med armarna och de ville att jag skulle ta kort på den lilla tjejen, så det gjorde jag. Jag tror de tyckte det var ganska kul att både jag och pappa gick runt där och tog lite kort. 
 
När vi var färdiga på marknaden så gick vi till en resebyrå och bokade en utflykt till i morgon, mer om det får ni se då. Sedan åkte vi hem och la oss och vilade en stund, det tar på krafterna att vara ute och gå hela dagarna, undra hur många mil vi har gått under denna vecka jag har varit här?
 
Nu ligger jag på sängen och surfar lite. Har nyss tagit ett bad i badkaret, det är det närmaste vatten jag kan komma just nu. Vi har ingen pool och det finns inget vatten som man kan bada i här, det fanns det inte heller i Malaysia. Men det finns mycket annat man kan göra när man inte ligger och latar sig, fast det vore lite skönt att få ligga i solen en stund och kanske ta sig ett dopp, trots att jag är badkruka.
 

Vietnam - dag 7

 
Ligger i sängen på vårt hotel i Vietnam. Vi landade här kl 20.15 lokal tid, och innan vi var framme på hotellet var klockan redan 21.00. Så idag har vi inte hunnit med mycket mer än resan hit. Men vi var faktiskt ute en liten stund i området kring vårt hotell. Jag var hungrig så jag tänkte om jag kunde hitta något att äta, när vi nästan var tillbaka vid vårt hotell kommer det en tjej som sålde majskolvar, så det fick bli en sådan. Sedan gick vi förbi en liten affär där vi köpte nudlar som vi har ätit här på vårt rum, så nu är jag mätt och belåten.
 
När vi flög över Kuala lumpur idag så fick jag syn på Petronas tornen. Jag ville så gärna ha ett kort på dem ovanifrån så jag satt och väntade med kameran utifall de skulle dyka upp, och det gjorde dem. MEN, när jag väl tog kortet så tändes lamorna i taket och min vita tröja speglade sig i rutan så det var mest tröjan man såg... Jag blev sur för att mitt kort blev förstört, trodde jag. Nu testade jag att redigera bilden, och det blev faktiskt helt okej, det är den översta bilden här ovan. Inte helt perfekt, men jag fick i all fall mitt kort.

Malaysia - dag 6

 
Som ni ser på bilderna ovan så är det mycket djur och natur idag, och det kan sammanfatta dagen bra. I morse åkte vi till Kuala lumpur bird park, hade läst om detta på internet så var nyfiken och ville åka dit. Det var det bästa vi har gjort här i Malaysia. Vi kom in och fåglarna flög fritt runt i naturen. Dock var det nät så de hade inte hela världen för dem själva, men de hade det bra, det såg man. Denna park var placerad i en regnskog så det var hur fin miljö som helst. Har aldrig tidigare varit i en regnskog så detta var en rolig upplevelse. Allt var så grönt och fint, dock var det varmt och mycket fuktigt, men vi stod ut för det var det värt. I en del av skogen så hoppade det runt apor bland träden, fick syn på några av dem och hann ta lite kort.
 
När vi gått igenom hela parken så åkte vi till en fjärilspark. Detta var ett inhägnat område med alla möjliga sorters fjärilar. De var inte så lätta att ta kort på, då de gärna flyger iväg när man närmar sig. Vissa av dem var dock mycket nyfikna så de kunde sitta på en när vi gick runt. 
 
Vi var sedan förbi chinatown igen, ville gå runt i lite småbutiker som fanns där. Så himla kul att gå runt i affärer som inte finns någon annan stans, små lokala butiker med massor av roligheter i. Vi begav oss hemåt när vi såg att himlen blev svart och regnet var på väg. Vi tog sky train tillbaka och precis när vi klev av för att gå mot hotellet öppnade himlen sig och det regnade något otroligt. Där stod vi utan paraplyer... 
 
När det är regnperiod i Asien så regnar det inte dygnet om som det ibland kan göra i Sverige. Det regnar ett par timmar sen så slutar det oftast. När det blev uppehåll igen åkte vi till Petronas twin tower för att se hur tornen såg ut på nära håll. Det är ofattbart hur höga de är, 450 meter är de och lite till. 
 
Detta var vår sista dag i Malaysia, i morgon åker vi mot nya äventyr!

Malaysia - dag 5

 
Idag har det varit en händelserik dag. Vi har sett mycket av Kuala lumpur, vilket är väldigt roligt. 
Vi startade dagen med hotellfrukost. Vi visste inte vad vi skulle förvända oss riktigt, men det var ingen succè om jag säger så. Den Malaysiska maten tilltalar inte mig speciellt mycket, den är inte så lik thaimaten som är så god, vilket är mycket synd! 
 
Efter frukosten så besökte vi den vietnamesiska ambasaden för att se till att vi kommer in i landet när vi ska dit om två dagar. Allt gick bra där och vi tog en taxi in till city. Han släppte av oss vid ett stort shoppingcentrum som enbart bestod av märkesbutiker, vi var bara inne där lite snabbt, tycker det är mycket roligare att gå i affärer som man faktiskt kan handla i. Vi gick runt lite i staden, tills vi tröttnade och tog sky train till Kuala Lumpur Tower där vi åkte 250m upp för att titta på utsikten. När vi väl var nere på marken igen så började det regna. Det är fortfarande regnperiod i Malaysia så det regnar i princip varje dag här denna tid på året. Vi tog då en taxi till hotellet där vi stannade tills regnet lugnat sig. 
 
Pappa började diskutera vädret i olika länder med taxichaffisen, och de började prata om Sverige och snö. Taxichaffisen säger efter en stund "jag måste bara fråga, kommer snön från himlen? Är det samma som regn?" Han hade ingen uppfattning om vad snö är, det enda var att han hade sett på tv om det och sedan visade han en bild i tidningen från Indien där det har snöat. Världen kanske trots allt inte är så liten, om människor här inte vet vad snö är...
 
På kvällen åkte vi till Chinatown där vi gick runt i olika små butiker och sedan tittade vi igenom marknaden. Vi letade även efter ett ställe där vi kunde äta, efter en lång lång letan så hittade vi ett västerländskt ställe där vi kunde äta, äntligen blev jag mätt...
 
Det har blixtrat något enormt nu när vi kom tillbaka från hotellet, åskar gör det också för den delen. Hoppas vädret blir bättre i morgon då vi ska se mer av staden. 
 
 

Malaysia - dag 4

 
Idag lämnade vi Thailand för "två veckors semester" som pappa säger. Vi har idag åkt till Malaysia, Kuala Lumpur så dagen har mest gått åt till transport. Här ska vi stanna i tre nätter innan vi beger oss till Vietnamn. Har inte fått någon riktigt uppfattning än om vart vi är, då det är mörkt ute men i morgon ska vi försöka se om vi kan åka på någon guidad tur genom stan.
Den sista bilden är tagen från vårt hotellfönster, kan inte klaga på utsikten direkt. 

Thailand - dag 3

 
Idag startade vi dagen på stranden. Pappa har hittat ett ställe där det inte är så mycket folk, eller mycket folk är det väl men stolarna är inte så tätt intill varandra. Det var varmt och skönt, men jag är inte så mycket för att bada, men tog mig faktiskt ett dopp i havet. 
 
På eftermiddagen så åkte vi till Pattaya Floating Market, det är som det låter, en marknad som flyter. Det man går på är som en stor brygga och försäljarna står antingen där, eller så flyter de runt i sina små båtar. Köpte bara mat och dricka där, eller ja det är i princip allt jag har handlat hitills. Blir så sugen på allt när det finns så mycket gott överallt. Idag åt vi lunch för 7kr var (kyckling och ris), och på kvällen åt vi lite dyrare mat (kycklingkebab) för 13kr. Det är ofattbart att det kan vara så billigt med mat, eller allt överhuvud taget...

Dags att sova igen! I morgon är det en ny dag, och denna dag ska ta oss till Malaysia. 

Thailand - dag 2

 
Startade dagen med att vakna kl 7.30. Sov inte speciellt många timmar i natt då jag somnade runt kl 02.00. Försöker ställa om tiden i kroppen, men det är inte det lättaste när det är sex timmar skillnad. 

Pappa och jag gick till poolen på förmiddagen. Jag ville gå hem efter ca 1timma då det blev för varmt. Jag brukar aldrig klaga på värmen, men det är lite skillad att komma från ett kallt Sverige till att lägga sig i en solstol när det är över 30 grader i luften...
 
Vid 11 tiden var det dags för lunch. Äntligen fick jag äta lite god thaimat, khao pad gung blev det och jag vräkte i mig allt innan pappa ens hade komit halvägs. När vi var klara med maten så åkte vi in till Pattaya City och jag inhandlade ett headset (måste ha tappat mitt på väg till Thailand...) och en minneskortsläsare. Det såg ut att bli regn, det var alldeles svart på himlen så vi skyndade oss hem igen. Inget regn blev det, däremot så somnade jag och sov ett par timmar, det var nog behövlig!
 
Nu på kvällen åkte vi in till Pattaya City igen. Pappa har en motorcykel som han/vi åker runt på, men nu i kväll så tog vi taxi då det är så mycket trafik på kvällarna, är ju livrädd ändå att sitta där på så det var skönt med taxi. 
 
Nu ska jag ringa till Marcus, sen är det dags att försöka sova igen!

THAILAND - DAG 1

 
Nu har äntligen min resa startat. Idag kl. 14.59 landade mitt flyg i Bangkok (lokal tid). Jag hade ont om tid, då jag skulle med en buss kl. 16.00 till Pattaya. Då jag satt längst bak i flygplanet och 419 andra personer gärna ville ut innan mig så tickade klockan på. Allt flöt på bra efter det, väskan kom snabbt och jag hann förflytta mig till våningen där bussarna går ifrån och jag hann. Skönt det!

Bussresan tog tid, till Pattaya tåg det ca 1,5 timma men efter jag bytt till en minibuss som skulle ta mig till Pappas lägenhet så gick det inte så fort. Det var jättemycket trafik, så fick spendera någon timma i den också.
 
När jag väl kom fram så slängde jag i mig lite mat som pappa hade ordnat, sedan åkte vi iväg på marknad. Där spenderade vi några timmar på att bara gå runt. Jag tog fram kameran en stund och tog lite bilder, måste dokumentera allt!

Nu är klockan 23.40 lokal tid, men hemma i Sverige är den bara 17.40 så jag får se om jag kan sova något. Pappa har redan somnat, och jag ska försöka att göra desamma.
Godnatt!
 
Mitt namn är My Isoniemi, jag är 20 år och är just nu bosatt i Norrköping. Jag kommer ursprungligen från Kumla/Örebro där jag är född och uppvuxen. Idag studerar jag andra året på Kultur, samhälle och mediegestaltning vid Linköpings Universitet, inom ett par år får vi se vart medievärlden tar mig.

Besöksräknare fr. 27-04-11
Idag: Denna vecka:
Denna månad:
Totalt:2010
Januari Februari Mars April Maj Juni
Juli Augusti September Oktober
November December

2011
Januari Februari Mars April Maj Juni
Juli Augusti September Oktober
November December

2012
Januari Februari Mars April Maj Juni
Juli Augusti September Oktober
November December

2013
Januari Februari Mars April Maj Juni
Juli Augusti September Oktober
November December